[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Anyukák Fóruma 0-1 év » Anyukák Fóruma » Hozzátáplálás (Ki milyen ételt mikor és hogyan vezetett be?)
Hozzátáplálás
BabákDátum: Kedd, 2013-03-19, 2:41 PM | Üzenet # 1
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 6
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Ki milyen ételt mikor és hogyan vezetett be gyermeke életébe?
Az anyukák körében állandó téma- mit mikor- hogyan lehet adni a babáknak? Mást mond a védőnő, mást a gyerekorvos, mást a barátnő, az anyós, a nagyszülő....

Osszátok meg egymással Ti hogyan csináltátok?


Mosolygóbabák
 
BabákDátum: Péntek, 2013-03-29, 6:21 PM | Üzenet # 2
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 6
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Mi Liliánával elég lassan haladtunk az ételek bevezetésével- mivel májusi gyermek- ezért javarészt épp amikor az almás- őszibarackos korszakhoz értünk, szinte már nem is lehetett kapni barackot- és úgy voltam vele fagyasztottat márpedig nem akarok venni neki semmiből, mert annak mégiscsak roncsoltabb az állaga, valamint sokat veszít vitamin tartalmából is. Így kb. 1-2 hétig tudtunk barackozni, majd jött az alma-körte korszak. 4 hónaposan keztük el kóstolgatni a gyümölcsök leveit, majd a húsukat is,szerencsére ízlett neki minden és könnyen elfogadta. Kanállal adtuk az első pillanattól kezdve és nagyon hamar és ügyesen megtanulta a kanálkából való evést és nyelést. Ezt követte a zöldégek bevezetése, a sárgarépa és krumpli lett volna az ideális, de az én drágám azzal a lendülettel köpte ki ezt a két összetevőt, ahogy megpróbáltuk a szájához emelni. Szóval maradt a sütőtök. Na azt nagyon szerette, és egy másfél hónappal később már elfogadta az eleinte nem kedvelt ételeket is. Most 10 hónaposak vagyunk, lassan az összes zöldségfélét ehetjük már, és 7 hónaposan bevezettük a túrót, kemény sajtot, majd 8 hónaposan a natúr joghurtok fogyasztását is. Ma már kap néha vajas kenyeret csipegetve és szép számmal mindent megeszik. Általában én főzök neki, nem vagyok bébiétel híve- szeretem tudni mit adok neki és nincs is  ezzel problémám, szeretek a konyhában sertepertélni. Most 10 hónaposan a tojás bevezetése okoz nekünk izgalmakat és van még számos étel amit mi sem próbáltunk- de olyan 8 hónapos korától adtunk már neki kóstolót pl. húslevesből, és már szik csirkehúsit is amikor azt főzök. Tészta ételeket még nem főztem neki. Bébiételeket akkor kóstolunk, amikor vendégségbe megyünk és azt biztonságosabb elvinni, mint a főtt ételt, vagy egyebet. A natúr joghurtba én mindig friss gyümölcsöt vágok neki- almát- banánt.  Várom már  a nyarat minden szempontból, de leginkább a változatosabb gyümölcsfélék miatt. Sajnos én allergiás vagyok a görögdinnyére- igen lehet vicces- több mint 10 éve nem ehetem.- befulladok tőle- remélem Liliánának nem lesz ilyen gondja vele.

Most hogy már közelítünk az 1 évhez én is bátrabban adok neki mindenfélét, amíg kicsi volt, nagyon szigorúan tartottam a szabályokat- de rájöttem amit szabad azt adni kell, és fokozatosan hozzászoktatni mindenhez.
Azért én még mindig külön főzök neki- szeretném őt egészségesebben étkeztetni, mint ahogy mi eszünk- ez fontos, éppen ezért nem is adok neki cukros üdítőket, sem és édességet sem, valamint minden este fogat mosunk- nagyon élvezi!


Mosolygóbabák
 
Fórum » Anyukák Fóruma 0-1 év » Anyukák Fóruma » Hozzátáplálás (Ki milyen ételt mikor és hogyan vezetett be?)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: