Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Levesek

Tárkonyos Csirkeraguleves
Hozzávalók:
  • 2 egész csirkemellfilé
  • 3 ek olaj
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb darab karalabé
  • 1 kisebb zeller
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 ek  tárkony (lehet több is, ízles szerint)
  • 3 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 4 db erőleveskocka

Elkészítés
  1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
  2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
  3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)
  4. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
  5. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
  6. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
  7. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
  8. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 535 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]