Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Főételek

Sült máj gombával

Sült máj gombával:

Hozzávalók
500 g vegyes gomba (különösen alkalmas a kerti csiperke),400 g baromfimáj,1 evőkanál liszt
1 db hagyma,1 evőkanál olaj,1 evőkanál citromlé,1-1 teáskanál vágott petrezselyem,szárított kakukkfű,szárított bazsalikom,fekete bors

A gombát röviden, de gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A májat megmossuk, szeletekre vágjuk és lisztbe forgatjuk. A hagymát megmossuk, és nagyon finom karikákra vágjuk. Az olajat fölforrósítjuk egy serpenyőben, a hagymakarikákat és a májszeleteket kb. 3 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a gombát, és az egészet citromlével, a fűszerekkel és borssal ízesítjük. Az egészet fedő alatt, kis lángon még kb. 15 percig pároljuk. Ezután tányérokra szedjük és tálaljuk. Zsemlegombóc illik hozzá.

Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 556 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]