Sajtos-sonkás tejfölös papucs
Hozzávalók:
Tészta:
-
50 dkg liszt
-
15 dkg zsír
-
5 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
1 ek cukor
-
1 ek só
Töltelék:
-
10 dkg sonka
-
1 pohár (kicsi)tejföl
-
10 dkg sajt
-
fél fej vöröshagyma
Elkészítés:
A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros
tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a
zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel
együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára
kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát
apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt
alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket
vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós
sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt
tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük. |