Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Főételek

Kacsa illatos narancs mártásban
Kacsa illatos narancs mártásban

Hozzávalók:
1,5 kg-os kacsa
5 cl brandy
1 dl Grand Marnier
3 narancs
3 dkg cukor
0,1 dl ecet
1 cm friss gyömbér
6 mentalevél
6 dkg vaj
őrölt bors, só

Elkészítés:
A megtisztított kacsát pirítsuk meg kevés vajban, és sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk 10 percig, majd vegyük ki, és alaposan csurgassuk le a zsírját. Tegyük egy lábasba 3 dkg vajjal együtt, süssük kis lángon 40 percig, majd locsoljuk meg a brandyvel.
A mártáshoz készítsünk karamellt a cukorból az ecettel, öntsük bele a kacsa főzőlevét, a Grand Marnier-t, 2 narancs levét és reszelt héját, a mentát meg a reszelt gyömbért. Sűrítsük be lassú tűz fölött, pirítsuk meg a maradék narancsot a maradék vajban, és sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a kacsát a naranccsal és a mártással.

Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 504 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]