Kacsa illatos narancs mártásban
Hozzávalók:
1,5 kg-os kacsa
5 cl brandy
1 dl Grand Marnier
3 narancs
3 dkg cukor
0,1 dl ecet
1 cm friss gyömbér
6 mentalevél
6 dkg vaj
őrölt bors, só
Elkészítés:
A megtisztított kacsát pirítsuk meg kevés vajban, és sózzuk, borsozzuk
meg. Pároljuk 10 percig, majd vegyük ki, és alaposan csurgassuk le a
zsírját. Tegyük egy lábasba 3 dkg vajjal együtt, süssük kis lángon 40
percig, majd locsoljuk meg a brandyvel.
A mártáshoz készítsünk karamellt a cukorból az ecettel, öntsük bele a
kacsa főzőlevét, a Grand Marnier-t, 2 narancs levét és reszelt héját, a
mentát meg a reszelt gyömbért. Sűrítsük be lassú tűz fölött, pirítsuk
meg a maradék narancsot a maradék vajban, és sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a kacsát a naranccsal és a mártással. |