Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Főételek |
HAGYMÁS TARJA RÓMAI TÁLBAN
Hozzávalók
A mártást meg magam csináltam, úgy, hogy serpenyőbe vörösbort öntöttem, beletettem az aszaltszilvát és 3 evőkanál jándi szilvalekvárt, pároltam fedő alatt 10percig, kevergettem, aztán egy icipici vizet öntöttem hozzá, majd egy evőkanál fahéjas cukorral szórtam meg, és rottyantottam rajta kettőt, majd összeturmixoltam. Ennyiii! Jó étvágyat hozzá! :) Előző este a borba belekeverjük a fahéjat és a cukrot, majd beleáztatjuk a szilvát. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk A csirkemellet megmossuk, tisztítjuk, fölszeleteljük, és kicsit kiklopfoljuk. Meghintjük sóval és borssal a hús mindkét oldalát. Kiterítjük egy szelet bacont, ráteszünk egy szelet csirkemellet, megszórjuk aprított petrezselyemmel, ráteszünk egy szelet sajtot, 2-3 szem borban ázott szilvát, majd föltekerjük. Jénai tálba egymás mellé tesszük őket. Majd betesszük a sütőbe, közepes lángon fóliával letakarva sütjük 30 percig, majd a fóliát levéve még egy negyed órát, hogy a bacon megpiruljon. | |
Megtekintések száma: 516 | Helyezés: 0.0/0 |
Összes hozzászólás: 0 | |