Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Főételek

HAGYMÁS TARJA RÓMAI TÁLBAN

HAGYMÁS TARJA RÓMAI TÁLBAN

Hozzávalók

6-8 szelet sertéstarja
1-1,5 dl olaj
4-5 fej vöröshagyma
10-15 dkg füstölt szalonna

mustár
sertéshús fűszerkeverék

 

LeírásA húst kicsontozzuk, megmossuk, és lecsöpögtetjük. Kissé kiverjük, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral és beszórjuk a sertéshús-fűszerkeverékkel. Egy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, belehelyezzük a hússzeleteket, majd meglocsoljuk olajjal, a tálat lefedjük, és a húst 10-12 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A füstölt szalonnából vékony szeleteket vágunk, kakastaréjszerűen bevagdossuk, és a felét a beáztatott római tál aljára fektetjük. Erre helyezzük a hússzeletek egyharmadát és beterítjük hagymakarikákkal. Újabb hússzeleteket teszünk rá, majd ismét hagymakarika következik, végül pedig betakarjuk a maradék hússzeletekkel. A tetejére fektetjük a megmaradt kakastaréjokat, a tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük és a húst magas hőmérsékleten kb. 50-60 percig sütjük. Ha a hús megpuhult, a fedőt levesszük, és a hússzeleteket pirosra sütjük. Időközben megfordítjuk, átrendezzük őket, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. MegjegyzésTanácsok:
Burgonyapürével forrón tálaljuk.

Kategória: Főételek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 1067 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]