Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Főételek |
HAGYMÁS TARJA RÓMAI TÁLBAN Hozzávalók
6-8 szelet sertéstarja
LeírásA húst kicsontozzuk, megmossuk, és lecsöpögtetjük. Kissé
kiverjük, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral és beszórjuk a
sertéshús-fűszerkeverékkel. Egy jénai tál aljára kevés olajat öntünk,
belehelyezzük a hússzeleteket, majd meglocsoljuk olajjal, a tálat
lefedjük, és a húst 10-12 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A
vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A füstölt szalonnából
vékony szeleteket vágunk, kakastaréjszerűen bevagdossuk, és a felét a
beáztatott római tál aljára fektetjük. Erre helyezzük a hússzeletek
egyharmadát és beterítjük hagymakarikákkal. Újabb hússzeleteket teszünk
rá, majd ismét hagymakarika következik, végül pedig betakarjuk a maradék
hússzeletekkel. A tetejére fektetjük a megmaradt kakastaréjokat, a
tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük és a húst magas hőmérsékleten kb.
50-60 percig sütjük. Ha a hús megpuhult, a fedőt levesszük, és a
hússzeleteket pirosra sütjük. Időközben megfordítjuk, átrendezzük őket,
hogy mindkét oldaluk megpiruljon. MegjegyzésTanácsok: | |
Megtekintések száma: 1110 | Helyezés: 0.0/0 |
Összes hozzászólás: 0 | |