Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Édes desszertek

Zebra kocka

Zebra kocka

 

A lapokhoz:

  • 500 g darált keksz
  • 5 ek kakaó
  • 3-4 ek baracklekvár (lehetőleg házi)
  • 2 ek rum
  • 1 ek kókuszlikőr
  • 50 g puha vaj
  • 5 ek porcukor
  • kb. 3 dl tej

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek finomliszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 8 ek porcukor
  • 70 g puha vaj
  • 200 g kókuszreszelék
  • 3-5 cl kókuszlikőr
  • 2 mk. vanília aroma

 

 

Tetejére:

  • 2 tábla ét/tejcsoki
  • 1 ek vaj
  • 3 ek tej

elkészítés

  1. A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel és a kókusz felével, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük pár perc alatt. Ha kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a többi kókuszt, a likőrt, a vaníliát, vajat és a cukrokat. Hagyjuk hűlni.
  2. A lapok hozzávalóit alaposan összegyúrjuk annyi tejjel, hogy szépen formázható, nem porló és nem ragadó masszát kapjunk.
  3. A cipót 3 részre osztjuk, és egy nagy darab folpackon kinyújtjuk tepsi méretűre egyenként sodrófával.
  4. Ha kész az első lap, ráfordítjuk a kivajazott tepsi aljára. Ezt megkenjük a kókuszkrém felével.
  5. Ráfordítjuk a második lapot, és ezt is megkenjük a maradék kókuszkrémmel.
  6. Ezt befedjük a harmadik lappal.
  7. A süti tetejére összeolvasztjuk a csokit a tejjel és a vajjal, majd rásimítjuk.
  8. Fél órára hűtőbe tesszük dermedni, majd szeleteljük.
Kategória: Édes desszertek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 596 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]