Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Édes desszertek

Szív torta babapiskótával

Szív torta babapiskótával


Hozzávalók:

30 - 35 dkg babapiskóta
1 db 7 tojásos piskóta tortalap

Töltelék:

50 dkg eper
50 dkg Mascarpone sajt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál zselatin
2.5 dl habtejszín
2 dl frissen facsart narancslé
˝ lime leve

Díszítés:

1 csomag tortazselé por
30 dkg eper

Elkészítés:

A tortalapot két lapra szeljük, kapcsos tortaformába illesztjük az egyik lapot.
A tortalap széléből előzőleg levágunk egy kicsit körben, hogy a babapiskótákat mellé lehessen állítani a forma széle mentén.
Mielőtt a babapiskótákat beillesztjük, belső oldalukat egy pillanatra megmártjuk narancslében, vagy narancs-likőrben, vigyázva, hogy nehogy eláztassuk őket.

Az eper felét átpasszírozzuk, és elkeverjük a cukorral kikevert krémsajttal. (Mascarponéval)
Kevés vízben, lassú lángon langyosra feloldjuk a zselatint, és amikor már áttetsző, elkeverjük a fél lime levével, és beledolgozzuk a Mascarponés masszába.

A tejszín keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk krémbe, végül a maradék, kis
darabokra vagdalt epret adjuk hozzá.
A piskótalapot is meglocsolgatjuk egy kis narancslével (likőrrel), erre kerül az epres krém fele, amelyre a mascarponés krém felét simítjuk. Rátesszük a másik lapot, és ugyanígy járunk el.

Amikor már megdermedt, (inkább másnap), szépen leválasztjuk róla a karikát.
Rakhatunk rá egy a gyümölcshöz színben illő vastagabb szalagot is!
Tetejét kirakjuk szép, felezett eperszemekkel, és tortazselével bevonjuk.



Forrás: http://www.tortaimado.hu/2010/04/epres-sziv-charlotte.html
Kategória: Édes desszertek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 2685 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]