Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Édes desszertek

Oroszkrrém torta

 

Oroszkrém torta

35 * 25 cm-es tepsiben csináltam.


Piskóta:


6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
12 kanál forró víz
1 cs sütőpor

Krém:


5 tojássárgája
20-25 dkg cukor
3 dl + 1-2 dl tej
2 cs vaníliás cukor
1 cs zselatin
9 dl növényi tejszín
1 cs mazsola
rum , vagy rumaroma

Díszítéshez:


tejszín
zselatin fix, ha szükséges

(Én fondanttal vontam be)

Elkészítés:


A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.


Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük. Ha kihűlt 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket. (vagy a krémbe keverjük)


A piskótát háromba vágjuk.


Most következik a torta összeállítása.


Vegyünk egy kicsit nagyobb lábast, mint a tortaformánk volt és az aljára tegyünk krémet. Rátesszük lefelé fordítva a piskótánk tetejét, (ha kiborítjuk ez lesz legfelül) majd megint krém következik, a lábas és a tészta közötti részre is (ez lesz a tortánk oldala) és a piskótára is.
Rátesszük a középső piskótát is, megint krém az oldalára és a tetejére, majd rátesszük a piskóta alját is. Most már csak az oldalára teszünk krémet.


Ha végeztünk, akkor mára nincs is több dolgunk, betesszük a hűtőbe dermedni másnapig.


Másnap vízbe állítjuk rövid időre (3-6 perc attól függően mennyire meleg a vizünk. Nem kell forró, langyos is elég, különben megolvad a krém) és kiborítjuk óvatosan egy torta tartóra. Ezek a legkritikusabb részek, ha már kijött a lábasból nyert ügyünk van!


Utolsó lépésként feldíszítjük a tortánkat ízlésünk szerint (A tejszínhabba tehetünk zselatin fixet, hogy biztosabban megdermedjen), majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.

( Ezt most elősször készítettem el Valentin nap alkalmára és nagy finom,  jobban ízlett mint a cukrászdai. :D )

Kategória: Édes desszertek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 698 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]