Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Édes desszertek |
Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg porcukor 12 dkg puha vaj 2 tojás 1 cs. sütőpor 1 ek. vaníliás cukor (1 csomag porcukorba 1-2 vaníliarudat szúrok, már akár 1 hét múlva használható) 125 ml tej 2 ek. natúr kakaópor + 2 ek. víz reszelt narancshéj
A tetejére: 5 dkg mascarpone 1 ek. porcukor 2 ek. cointreau narancslikőr
Eszközök: 10 x 6 cm-es szögletes formák 3,5 cm átmérőjű szív kiszúróforma
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, narancshéjjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Tovább keverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül lazítjuk a tejjel. A tésztát megfelezzük. Egyik felében elkeverjük a kakaóport + 2 ek. vizet, és a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk 1,5 cm vastagon. 170 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, 3,5 cm átmérőjű szíveket szúrunk ki belőle. A formákat negyedéig megtöltjük a sárga masszával, és a kiszúrt szíveket szorosan egymás mögé „tapasztva” a masszába helyezzük. A maradék sárga masszával kitöltjük a szívsort körülvevő hézagot, és a tetejét is beborítjuk vele. Kissé megütögetjük a forma alját, hogy a sárga massza biztosan egyenletesen elosztódjon. 170 fokon minimum 25 percig sütjük. Ajánlatos tűpróbát végezni. Ha a sütik kihűltek, vonjuk be a tetejüket a narancslikőrrel ízesített mascarponéval. Végül szórjuk meg piros szívecskés cukorkonfettivel.
| |
Megtekintések száma: 715 | Helyezés: 0.0/0 |
Összes hozzászólás: 0 | |