Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Édes desszertek

Gesztenyés rolád

 Gesztenyés rolád

Hozzávalók kb. 12 szelethez:


 piskótalaphoz:
• 80 g finomliszt
• 20 g étkezési keményítő
• 4 tojásfehérje
• 1 kk. citromlé
• 50+50 g+2 ek. porcukor
• 8 tojássárgája

A töltelékhez:
• 150 g sárgabaracklekvár
• 250 g gesztenyemassza (mélyhűtött)
• ˝ dl rum
• 2 tojássárgája
• 60 g cukor
• 1+1 tasak vaníliás cukor
• 2+1,5 dl tejszín
• 80 g főtt, tisztított gesztenyeszem
• 50 g étcsokoládé
• 1 tasak habfixáló
• 12 szem koktél- vagy cukrozott cseresznye
• néhány citromfűlevél

A piskótaalaphoz egy kb. 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 240 °C-ra. Összekeverjük a finomlisztet a keményítővel (vagy 100 g lisztet használunk). A tojásfehérjéket a citromlével kemény, majd 50 g apránként hozzáadott porcukorral tömör habbá verjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a maradék 50 g porcukorral, aztán több részletben, felváltva, lazán beleforgatjuk

Kategória: Édes desszertek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 889 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]