Főoldal » Cikkek » Recept Sarok » Édes desszertek

Brownie

Brownie

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg csokoládé
  • 4 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 1,75 dl olaj
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ˝ teáskanál só
  • ˝ rúd vanília
  • vaj a kikenéshez
  • 10 dkg mogyoró

Elkészítés:

Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.

1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.

2. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.

3. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.

4. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.

Kategória: Édes desszertek | Hozzáadta:: Babák (2013-03-08)
Megtekintések száma: 526 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]