Brownie
Hozzávalók 4 személyre:
-
20 dkg csokoládé
-
4 tojás
-
35 dkg cukor
-
1,75 dl olaj
-
17,5 dkg liszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
˝ teáskanál só
-
˝ rúd vanília
-
vaj a kikenéshez
-
10 dkg mogyoró
Elkészítés:
Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra
őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén
az elkészült édességet díszíteni.
1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk
arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.
2. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan
hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a
sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét.
Az egészet egynemű masszává keverjük.
3. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
4. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is. |