Karalábéfőzelék (8. hónaptól)
Hozzávalók 1adaghoz: 1db karalábé (kb150g), 100g burgonya, 1 evőkanál vaj, 1 tojássárgája
Energiatartalom: kb. 1100 kJ (260kcal)
8 g fehérje, 14 g zsír, 25 g szánhidrát
Előkészítési idő: kb 10 perc
Főzési idő: kb. 15 perc
Elkészítése: A karalábégumóról a leveleket letépdessük, a
legzsengébb leveleket és a gumót alaposan megmossuk. A burgonyát szintén
megmossuk. A karalábét és a burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra
vágjuk. A vaj felét kis lábasban megolvasztjuk, a karalábét és a
burgonyát beletesszük, és elkezdjük párolni, majd öntünk hozzá 2
evőkanál vizet, lefedjük és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Közben a
zsenge karalábélevelek szárát kivágjuk, a leveleket finomra vagdaljuk.
Kb. 2 evőkanálnyi levélkére van szükségünk. A főzés befejezése előtt 5
perccel a leveleket is a főzelékhez adjuk, 5 percig együtt főzzük. Ha a
főzelék puha, hőtartó tányérra öntjük, és a maradék vajjal meg a tojás
sárgájával elkeverjük. Végül az egészet villával durvára összetörjük. |